26. august 2013

Slik innreder du barnerommet

Når man innreder et barnerom, krever det litt planlegging.

Vi er heldige å ha TV-stuen hvor barna kan ha med seg overnattingsgjester. Ellers finnes det senger som har plass til en ekstra - både køyesenger og uttrekkbare senger. Hva du velger, kommer selvfølgelig an på hvor mye gulvplass du har.

Det går fint an å ha en nøytral farge på veggene, og heller ha en fin farge på sengeteppe og puter. Sengen er gjerne hovedfokus i rommet. Mange jenter elsker sengehimmel for tiden, og en nattlampe hører med.

Oppbevare favorittleker i barnets høyde, og sett pynt og andre gjenstander høyere opp.
Leker som blir brukt sjelden kan også settes under sengen i kasser hvis det er plass. Kjøp inn nok skap, hyller, bokser, esker og knagger. En knaggrekke som henger over døren er smart.

De fleste barn liker å tegne, og en egen oppslagstavle til alle kunstverkene er et "must".
Det går også an å male en skapdør eller en vegg med tavlemaling, så kan barnet tegne der.

Vi oppbevarer klærne på vaskerommet for å slippe å gå rundt i alle rom med de nyvaskede klærne. Jentene har imidlertid stativ til kjoler på rommet. Det går an å ha et walk-in closet i en gang hvis du har mulighet til det. Den vanligste løsningen enda er vel likevel et skap.

Har barnet dilla på noe, for eksempel Kaptein Sabeltann, går det an å ha plakater i rammer. Sørg for at plakatene enkelt kan skiftes ut i takt med barnets alder. Rammene kan henges i en gruppe på veggen - eller rett og slett stå på f.eks en kommode eller en bildelist som henger på veggen.

I et kjedelig hjørne kan du legge noen saueskinn eller en madrass, i tillegg til noen myke puter. Her kan poden kose seg.

Kjøkkenet blir mer og mer et allrom - i alle fall her i huset. Der sitter barna og tegner, perler, gjør lekser osv. Hvis dere ikke har mulighet eller ønsker en slik løsning, bør barnerommet også ha et lite bord og stoler. De eldre barna må ha en skrivepult. Den kan kjøpes ferdig, eller snekres selv.

Lykke til!
1 kommentar:

  1. takk for flotte tips :) og så knallfint bilde du hadde til inspirasjon :)

    SvarSlett

Jeg blir superglad hvis du legger igjen en hilsen. Tusen takk ♥