16. april 2014

Påskekake



Oppskriften på denne himmelske gulrotkaken kan jeg ikke få delt med dere mange nok ganger. Anbefaler å bake den i påsken!

6 store egg
6 dl sukker
3 dl matolje
3 ts vaniljesukker
3 ts kanel
3 ts bakepulver
3 ts natron
6 dl hvetemel
6 dl finraspet gulrot


Glasur:
200 g kremost
1 ts vaniljesukker
500 g melis
1 ss saft av en appelsin


Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i oljen. Sikt i de tørre ingrediensene og rør til deigen er klumpfri (bruk gjerne en stålvisp). Bland i finraspet gulrot.Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i 40-45 min.
Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.

Ha ingrediensene til glasuren i en bolle og pisk til du får en fluffy krem. Smør den på kaken når den er avkjølt.

Kos dere i påsken!
 
Foto lånt av regal.no
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir superglad hvis du legger igjen en hilsen. Tusen takk ♥