28. november 2011

HiMMMMelsk julekonfekt


Jeg deler oppskrifter på julegodis!

Punsjboller:
(Doble gjerne oppskriften)

100 g mørk kokesjokolade
1 ss smør
1 eggeplomme
300 g melis
1 ts romessens
1,5 ss melk
sjokoladestrø

Smelt smør og kokesjokolade sammen. Rør inn eggeplomme, melis, romessens og melk. Form massen til kuler og rull i sjokoladestrøet. Er massen klissete, er det bare å la den hvile litt i kjøleskapet før den  formes. Punsjbollene bør oppbevares i tett boks på et kjølig sted.


Mintkuler:
(Ca. 70 stk.)
Fryses, eller settes kaldt i en tett boks. 

1 dl fløte
2,5 ss mel
350-500 g melis
Peppermynteolje

Fløte og mel kokes til en fast grøt. La blandingen koke under omrøring i 6-7 min. for å fjerne melsmak. Avkjøles.
Blad inn 200 g melis og 12-15 dråper peppermynteolje. Elt godt. Deretter fortsetter du å blande inn gradvis mer melis (ca. 400 g) til deigen er fast og fin.
Deigen formes til kuler. La dem lufttørke en liten stund før de får sjokoladetrekk.

Sjokoladetrekk:
2 plater kokesjokolade
30 g kokosfett
Kokos

Sjokolade og fett smeltes over vannbad. Tre kulene på tannpirker før du raskt dypper kulene i sjokoladen. La dem renne litt av seg før  du vipper kulene over i en liten skål/kopp med kokosmasse. Rist litt på skålen/koppen slik at det blir kokos på hele mintkulen. Avkjøl og pakk kulene i en tett boks eller et glass med lokk.


post signature

1 kommentar:

  1. Oj! Tusen takk for oppskrifter! De skal prøves ut begge to. Ser ut til å være enkle nok for meg uten de store husmorgenene også :-)

    SvarSlett

Jeg blir superglad hvis du legger igjen en hilsen. Tusen takk ♥