Jeg deler oppskrifter på julegodis!
Punsjboller:
(Doble gjerne oppskriften)
100 g mørk kokesjokolade
1 ss smør
1 eggeplomme
300 g melis
1 ts romessens
1,5 ss melk
sjokoladestrø
Smelt smør og kokesjokolade sammen. Rør inn eggeplomme, melis, romessens og melk. Form massen til kuler og rull i sjokoladestrøet. Er massen klissete, er det bare å la den hvile litt i kjøleskapet før den formes. Punsjbollene bør oppbevares i tett boks på et kjølig sted.
Mintkuler:
(Ca. 70 stk.)
Fryses, eller settes kaldt i en tett boks.
1 dl fløte
2,5 ss mel
350-500 g melis
Peppermynteolje
Fløte og mel kokes til en fast grøt. La blandingen koke under omrøring i 6-7 min. for å fjerne melsmak. Avkjøles.
Blad inn 200 g melis og 12-15 dråper peppermynteolje. Elt godt. Deretter fortsetter du å blande inn gradvis mer melis (ca. 400 g) til deigen er fast og fin.
Deigen formes til kuler. La dem lufttørke en liten stund før de får sjokoladetrekk.
Sjokoladetrekk:
2 plater kokesjokolade
30 g kokosfett
Kokos
Sjokolade og fett smeltes over vannbad. Tre kulene på tannpirker før du raskt dypper kulene i sjokoladen. La dem renne litt av seg før du vipper kulene over i en liten skål/kopp med kokosmasse. Rist litt på skålen/koppen slik at det blir kokos på hele mintkulen. Avkjøl og pakk kulene i en tett boks eller et glass med lokk.
Oj! Tusen takk for oppskrifter! De skal prøves ut begge to. Ser ut til å være enkle nok for meg uten de store husmorgenene også :-)
SvarSlett